Černák späť na ľade, Tatarova asistencia prispela k triumfu New Jersey a Mešár opäť bodoval (video)

Hokej Šport

26.10.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Tatar bodoval v drese New Jersey Devils zo zámorskej NHL v druhom zápase za sebou, v utorok prispel asistenciou k víťazstvu 6:2 na ľade Detroitu Red Wings.

Obranca Erik Černák sa vrátil do zostavy Tampy Bay Lightning po vynechaní jedného duelu, no nebodoval a jeho tím podľahol Los Angeles Kings 2:4.

Mladý útočník Filip Mešár sa zapísal do bodovania aj v treťom stretnutí v juniorskej OHL.

Tatarova prihrávka pomohla

Tatar v 56. minúte zápasu v Detroite prihrával Nicovi Hischierovi na presný zásah, ktorým zvýšil náskok New Jersey na 5:2. Počas 14:56 min v akcii zaznamenal okrem druhého kanadského bodu v sezóne 2022/2023 aj plusový bod, štyri strely na bránku a rozdal tri bodyčeky. „Diabli“ zvíťazili vo štvrtom z ostatných piatich duelov, „červené krídla“ v šiestom súboji prvýkrát nebodovali.

„Dobre sme začali, ale potom sme ich nechali chodiť do prečíslení a oni nás za to potrestali. Boli sme nedôslední,“ povedal kapitán Detroitu Dylan Larkin, citoval ho oficiálny web profiligy.

„Králi“ po dlhom čase zdolali „blesky“

Černák odohral pri návrate do akcie 18:57 min s bilanciou mínusový bod, jedna strela na bránku, dve trestné minúty, tri bodyčeky a dva zblokované pokusy. „Blesky“ zdolali „kráľov“ v predošlých desiatich vzájomných dueloch bez prerušenia, no tentoraz im podľahli prvýkrát od 6. decembra 2015.

Bola to druhá najdlhšia séria prehier v NHL, dlhšiu ťahá momentálne už iba tím Arizona Coyotes, ktorý nezvíťazil v ostatných 19 zápasoch proti Bostonu Bruins.

Mešár opäť bodoval

Mešár bodoval aj vo svojom treťom stretnutí v drese Kitcheneru Rangers v kanadskej Ontárijskej hokejovej lige, v utorok pomohol asistenciou k triumfu 7:1 nad Guelphom. Osemnásťročný rodák zo Spišskej Belej prihrával na víťazný gól Kitcheneru, ktorý uspel vo štvrtom zápase za sebou.

Na konto si pripísal aj plusový bod a šesť striel na bránku súpera, najviac zo všetkých hráčov v dueli. V prvých troch súbojoch v OHL zaznamenal tri góly a štyri asistencie, takže má priemer 2,33 bodu na zápas. Okrem toho získal štyri plusové body a dve trestné minúty.

Viac k témam: NHL National Hockey League, OHL Ontario Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Černák späť na ľade, Tatarova asistencia prispela k triumfu New Jersey a Mešár opäť bodoval (video) © SITA Všetky práva vyhradené.