Carlos Alcaraz vyhral turnaj ATP ako tretí najmladší hráč od roku 2000, od Nadala ho delilo 8 dní

Šport Tenis

26.7.2021 (Webnoviny.sk) – Mladučký Carlos Alcaraz triumfoval na turnaji ATP v chorvátskom Umagu a toto tenisové meno si treba zapamätať.

Španielsky tínedžer zvíťazil vo finále nad skúseným Francúzom Richardom Gasquetom dvakrát 6:2 a vo veku 18 rokov, dva mesiace a 20 dní sa stal tretím najmladším víťazom turnaja ATP od roku 2000.

Zdolal aj Andreja Martina

Ako uviedlo twitterové konto ATP Media Info, mladší boli iba Rafael Nadal a Kei Nišikori.

Alcaraz mal dosiaľ na konte štyri tituly z antukových challengerových podujatí, ku ktorým v nedeľu pribudla premiérová trofej z okruhu ATP.

Na antuke v Umagu postupne zdolal Francúza Lucasa Pouillea, Slováka Andreja Martina, Srba Filipa Krajinoviča, krajana Alberta Ramosa a vo finále aj spomenutého Gasqueta.

Španielske médiá vyrátali, že Alcaraz sa stal 48. hráčom z tejto krajiny, ktorý získal titul na okruhu ATP od zavedenia profesionálnej éry tenisu v roku 1968.

Veľa skúseností do budúcnosti

„Je to úžasné. Mám v sebe mnoho emócií. Z tohto víťazstva, prvého na okruhu ATP, sa skutočne veľmi teším. Počas turnaja som zažil veľa dobrých momentov a podarilo sa mi zdolať skvelých tenistov. Myslím si, že som dosť vyrástol a turnaj mi poskytol veľa užitočných skúseností do budúcnosti,“ povedal podľa webu tennis365.com Alcaraz, ktorý bol v Umagu iba o osem dní starší ako jeho krajan Rafael Nadal, keď v poľskom Sopote získal svoj prvý zo súčasných 88 turnajových titulov.

Na pripomenutie Nadal v auguste 2004 vyhral turnaj v Sopote po finálovom triumfe nad Argentínčanom Josém Acasusom 6:3, 6:4 a odštartoval éru svojho antukového kraľovania, ktorá s menšími prestávkami trvá dodnes.

Viac k témam: ATP World Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Carlos Alcaraz vyhral turnaj ATP ako tretí najmladší hráč od roku 2000, od Nadala ho delilo 8 dní © SITA Všetky práva vyhradené.