Anna Karolína Schmiedlová postúpila na US Open do druhého kola, kde ju čaká poriadna skúška (video)

Šport Tenis

1.9.2021 (Webnoviny.sk) – Po Alexovi Molčanovi a Kristíne Kučovej sa do 2. kola dvojhry na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny US Open v americkom New Yorku prebojovala aj Anna Karolína Schmiedlová. Z hlavnej súťaže vo dvojhre sa tak v 1. kole porúčal iba Norbert Gombos.

Dvadsaťšesťročná Košičanka si v utorkovom súboji 1. kola poradila so 17-ročnou Američankou Ashlyn Kruegerovou, za 157 minút ju zdolala 7:5, 6:7 (3), 6:3.

Američanka dostala voľnú kartu

Slovenka sa do hlavnej súťaže dostala z kvalifikácie, mladá americká hráčka dostala voľnú kartu. Kým Schmiedlovej patrí v rebríčku WTA 93. pozícia, Kruegerová figuruje až na 649. priečke.

Na Slovenku teraz čaká omnoho náročnejšia prekážka, pretože nastúpi proti nasadenej štrnástke Ruske Anastasii Pavľučenkovovej.

Schmiedlová v utorok v prvom sete súperku brejkla dvakrát a sama prišla o podanie len raz. V druhom si obe hráčky vzali servis raz a v v skrátenej hre bola úspešnejšia Američanka.

Ešte predtým však Slovenka nevyužila mečbal pri vlastnom podaní, ktoré napokon stratila.

Kučová nastúpi proti Halepovej

V treťom sete si Schmiedlová svoj servis postrážila a keďže Kruegerovú raz brejkla, dotiahla zápas do víťazného konca a v závere premenila na postup svoj tretí mečbal v stretnutí.

Na Kristínu Kučovú v boji o postup do 3. kola čaká niekdajšia svetová jednotka Rumunka Simona Halepová. Alex Molčan si o prienik ďalej zahrá s domácim Brandonom Nakashimom.

Utorkový program na dvorcoch Flushing Meadows nepriniesol vážnejšie prekvapenia, do 2. kola postúpili nasadené a svetové jednotky Austrálčanka Ashleigh Bartyová a Srb Novak Djokovič.

Viac k témam: US Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Anna Karolína Schmiedlová postúpila na US Open do druhého kola, kde ju čaká poriadna skúška (video) © SITA Všetky práva vyhradené.