Štát údajne obmedzuje možnosť používať viaceré druhy respirátorov, hoci poskytujú rovnakú ochranu

Ekonomika

6.4.2021 (Webnoviny.sk) – Štát údajne obmedzuje možnosť používať viaceré druhy respirátorov, ktoré poskytujú rovnaký štandard ochrany. Ako upozorňuje Združenie podnikateľov Slovenska, zbytočne tak obmedzuje konkurenciu a širšiu ponuku pri predaji.

Viac o téme: Koronavírus

Pri povinných respirátoroch tak podľa združenia štát vytvoril dve kategórie podnikateľov a napriek tomu, že ich výrobky poskytujú rovnaký štandard ochrany, časť z nich nemôžu zákazníci nosiť v interiéroch na Slovensku, ak nechcú porušovať pravidlá.

„Ak sa štát rozhodol zaviesť povinnosť nosiť respirátory v interiéroch, tak mal vytvoriť také pravidlá, ktoré nebudú zbytočne obmedzovať konkurenciu a diskriminovať časť výrobcov či predajcov,“ konštatuje prezident združenia Ján Solík.

Ako dodal, ide o ďalší z príkladov, keď pri prijímaní regulácií chýbala aspoň minimálna odborná diskusia, čoho výsledkom je nepodarok. Predpisy upravujúce povinné používanie respirátorov v interiéri si tak podľa podnikateľov vyžadujú zmenu.

Viac k témam: Koronavírus, podnikatelia, respirátor, respirátory
Zdroj: Webnoviny.sk – Štát údajne obmedzuje možnosť používať viaceré druhy respirátorov, hoci poskytujú rovnakú ochranu © SITA Všetky práva vyhradené.