Schaeffler na Slovensku redukuje pre koronavírus výrobu, závody v apríli odstaví úplne

Automobilový priemyseľ Ekonomika

26.3.2020 (Webnoviny.sk) – K ďalším spoločnostiam, ktoré na Slovensku pozastavia výrobu, patrí aj dodávateľ v oblasti automobilového a priemyselného sektora Schaeffler. Opatrenie sa bude týkať závodov v Skalici, ako aj v Kysuckom Novom Meste. Ako ďalej informovala firma, obe fabriky už aktuálne redukujú výrobu, budúci týždeň budú fungovať v obmedzenom režime a od 4. apríla budú dočasne kompletne zatvorené.

Viac o téme: Koronavírus

„Vedenie firmy a odborové zväzy sa rozhodli s cieľom chrániť našich zamestnancov a so zreteľom na súčasné požiadavky zákazníkov, na postupnej odstávke závodov v Skalici a Kysuckom Novom Meste. Aby sa tento proces uskutočnil rýchlo, efektívne a spravodlivo, spoločnosť odsúhlasila dohodu o súbore opatrení so zástupcami zamestnancov a odborov,“ uviedol generálny riaditeľ slovenských závodov Schaeffler Jaroslav Patka.

Firma sa snaží reagovať rýchlo a flexibilne

Koncern Schaeffler odstavuje od 23. marca časti výroby vo svojich európskych závodoch. Globálny dodávateľ automobilového a ďalších odvetví priemyslu tak upravuje svoje výrobné kapacity a reaguje na skutočnosť, že čoraz viac výrobcov nedávno zastavilo svoju výrobu v Európe v dôsledku šírenia koronavírusu.

„Šírenie koronavírusu predstavuje veľkú výzvu pre spoločnosť, ako aj pre hospodárstvo. Ochrana našich zamestnancov a ich zdravie je pre Schaeffler najvyššou prioritou. Okrem toho je pre nás ako dodávateľa dôležité udržiavať naše globálne dodávateľské reťazce napriek všetkým aktuálnym ťažkostiam. V našich závodoch reagujeme rýchlo a flexibilne, aby sme mohli prispôsobiť naše výrobné kapacity špecifické pre každý náš závod,“ zhodnotil CEO Schaeffler Group pre Región Európa Jürgen Ziegler.

Pôsobí vo viac ako 50 krajinách

Skupina Schaeffler je celosvetovo významný dodávateľ v oblasti automobilového a priemyselného sektora. Jeho portfólio zahŕňa komponenty a systémy v motore, prevodovkách a v podvozkoch, ako aj riešenia valivých ložísk a klzných ložísk pre veľké množstvo priemyselných použití.

Vo viac ako 50 krajinách disponuje celosvetovou sieťou výrobných závodov, výskumných a vývojových centier a odbytových spoločností. V roku 2019 dosiahla táto technologická spoločnosť obrat 14,4 miliardy eur a zamestnávala vyše 87 700 pracovníkov.

Viac k témam: Koronavírus, závod
Zdroj: Webnoviny.sk – Schaeffler na Slovensku redukuje pre koronavírus výrobu, závody v apríli odstaví úplne © SITA Všetky práva vyhradené.