Instagram vytvoril umelú inteligenciu, ktorá odhalí urážlivé popisy k fotkám a videám

Ekonomika Informatika

17.12.2019 (Webnoviny.sk) – Služba Instagram bude varovať svojich používateľov pred zverejnením popisu k fotografiám alebo videám s „urážlivým“ obsahom. Spoločnosť, ktorú vlastní Facebook, uviedla, že vytvorila umelú inteligenciu s cieľom dať používateľom „šancu prehodnotiť svoje slová„. V pondelok vyhlásili, že novinku zavádzajú v niektorých krajinách.

Nástroj je navrhnutý tak, aby pomohol bojovať proti online násiliu, ktoré sa zaradilo medzi hlavné problémy Instagramu, YouTube či Facebooku. V júli 2017 označili Instagram za najhoršiu platformu v súvislosti s kyberšikanou.

Ak bude chcieť používateľ zverejniť nevhodný obsah, Instagram ho upozorní, že podobné príspevky už v minulosti zaznamenali ako „podozrivé„. Používateľ potom bude môcť príspevok upraviť ešte pred jeho zverejnením.

Firma tento rok už zaviedla nástroj, ktorý upozorní ľudí na to, že ich komentár k príspevku iného používateľa môže byť „nevhodný„. „Výsledky sú sľubné a zistili sme, že takýto postup môže ľudí povzbudiť, aby prehodnotili svoje slová, ak budú mať takú možnosť,“ uviedli zástupcovia spoločnosti.

Viac k témam: kyberšikana
Zdroj: Webnoviny.sk – Instagram vytvoril umelú inteligenciu, ktorá odhalí urážlivé popisy k fotkám a videám © SITA Všetky práva vyhradené.