Žena dostala v lietadle kontrakcie a porodila chlapčeka, s vyplnením rodného listu mala problém

Zaujímavosti

13.8.2020 (Webnoviny.sk) – Matka dieťaťa narodeného v lietadle dala narodenému synovi príznačné meno Sky (v preklade nebo, pozn. red.).

Američanka Chrystal Hicksová cestovala minulú stredu letecky v 35. týždni tehotenstva z malej aljašskej komunity Glennallen do nemocnice v Anchorage, no napokon porodila predčasne na palube lietadla.

Žena porodila krátko po vzlietnutí

„Dostala som kontrakcie. Tie sa však nezastavili. Naopak, stále silneli,“ uviedla šťastná matka, ktorá porodila necelú hodinu po vzlietnutí.

„Bolo to šokujúce a spočiatku celkom zvláštne. Nevedela som, čo si mám myslieť. Všetci rozprávali iba o dieťati v lietadle,“ dodala.

Problém s vyplnením rodného listu

Hicksová a jej synček Sky Airon sa nakoniec dostali bezpečne do nemocnice. Dieťa ihneď dostalo dýchací prístroj, keďže sa vypýtalo na svet o mesiac skôr. Očakáva sa, že oboch prepustia domov na budúci týždeň.

Rodička, ktorá už má tri deti vo veku tri, deväť a jedenásť rokov, priznala, že vo výške 5,5 kilometra mala trochu problém s vyplnením informácií do rodného listu. Ako miesto narodenia nakoniec uviedla Anchorage.

„Nechcela som tam napísať lietadlo ani obloha,“ vysvetlila svoje rozhodnutie.

Viac k témam: bábätko, kuriozita, narodenie dieťaťa, pôrod
Zdroj: Webnoviny.sk – Žena dostala v lietadle kontrakcie a porodila chlapčeka, s vyplnením rodného listu mala problém © SITA Všetky práva vyhradené.