Namiesto vody im tiekol z kohútikov alkohol, deti nemohli ísť do školy a rodičia do práce

Zaujímavosti

6.2.2020 (Webnoviny.sk) – Obyvatelia bytového domu v indickom štáte Kérala začiatkom týždňa zažili prekvapenie, keď im namiesto vody z kohútikov tiekol alkohol. O smradľavý mix piva, koňaku a rumu vo vodovode sa nedopatrením postarali úrady. Tie totiž nechali neďaleko zakopať 6 000 litrov skonfiškovaného alkoholu, ktorý sa vsiakol do studne. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Studňa napájala 18 bytov

Spomínaný alkohol úrady zadržali na základe súdneho príkazu, uviedli tamojší predstavitelia. Z jamy, do ktorej ho dali, však cez pôdu presiakol do studne, ktorá napájala 18 bytov v činžiaku v okrese Thrissur.

Zapáchajúca hnedá tekutina obyvateľov odradila od pitia, no nemohli sa pre ňu ani okúpať. „Deti nemohli ísť do školy a ich rodičia zase nemohli ísť do práce,“ povedal pre vysielanie BBC v hindčine majiteľ bytového domu Joshy Malyiekkal.

Obyvatelia domu sa obrátili na úrady so sťažnosťou a tie začali konať. Proces vyčistenia studne však bude podľa obyvateľov pravdepodobne trvať aj mesiac, a tak sa budú musieť spoľahnúť na úradné dodávky vody.

Hlavný zdroj vody

„Denne nám dodávajú zhruba 5 000 litrov vody, ale nie je to dosť na to, aby to pokrylo všetky rodiny v našej budove,“ vysvetlil Malyiekkal s tým, že studňa bola ich hlavným zdrojom vody.

Štát Kérala drží v Indii nemilé prvenstvo – má najvyššiu spotrebu alkoholu v Indii. Úrady situáciu pre BBC nekomentovali.

Viac k témam: alkohol
Zdroj: Webnoviny.sk – Namiesto vody im tiekol z kohútikov alkohol, deti nemohli ísť do školy a rodičia do práce © SITA Všetky práva vyhradené.