Najstarší manželský pár na svete žije v Ekvádore, dvojica má spolu 214 rokov (video)

Zaujímavosti

29.8.2020 (Webnoviny.sk) – Julio Mora a Waldramina Quinteros z Ekvádoru sú najstarší žijúci manželský pár na svete. Muž má 110 rokov a jeho manželka 104, dokopy teda majú 214 rokov, vďaka čomu dostali od predstaviteľov Guinnessových svetových rekordov certifikát. Objasnili, že na svete sú ľudia, ktorí sú zosobášení dlhšie, no nemajú toľko rokov.

Tajná svadba pre nesúhlas rodičov

Julio Mora sa narodil 10. marca 1910 a jeho manželka 16. októbra 1915. Tajnú svadbu mali 7. februára 1941 v prvom kostole, ktorý v meste Quito postavili Španieli, pretože ich rodičia so sobášom nesúhlasili.

Bývalí učitelia žijú v hlavnom meste krajiny, sú v dobrom zdravotnom stave, i keď podľa príbuzných ich hnevá, že sa nemôžu pre nový koronavírus stretávať s veľkou rodinou.

Tešia sa zo štyroch žijúcich detí, 11 vnúčat, 21 pravnúčat a jedného prapravnuka.

Dcéra prezradila záľuby svojich rodičov

Dcéra Cecilia prezradila, že jej otec rád pozerá televíziu a pije mlieko. Matka má zase rada zákusky a každé ráno číta noviny.

Predtým tento rekord držala dvojica z texaského Austinu Charlotte a John Hendersonvci, ktorí majú dokopy 212 rokov a 52 dní.

Viac k témam: Guinessove svetové rekordy, manželia, manželstvo, rekord
Zdroj: Webnoviny.sk – Najstarší manželský pár na svete žije v Ekvádore, dvojica má spolu 214 rokov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.