Banka lásky v Banskej Štiavnici je nominovaná na Európske múzeum roka EMYA 2021 (video)

Zaujímavosti

31.1.2021 (Webnoviny.sk) – Banskoštiavnickú Banku lásky nominovali na Európske múzeum roka EMYA 2021. Ako informovala hovorkyňa Banky lásky Katarína Javorská, tento prestížny titul oceňuje najinovatívnejšie prístupy v európskom zážitkovom priemysle.

Expozícia venovaná Sládkovičovej básni Marína, najdlhšej ľúbostnej básni sveta, je otvorená už tri roky a navštívilo ju doteraz viac ako 65-tisíc ľudí zo všetkých kontinentov.

Inovatívne múzeum

Sme radi, že sme v celoeurópskej konkurencii inovatívnych múzeí a zážitkových zariadení získali prvú nomináciu pre Slovensko v jeho modernej histórii,“ uviedol Igor Brossmann, jeden z dvoch zakladateľov Banky lásky.

Nominantov spomedzi všetkých prihlásených vyberala 13-členná porota renomovaných odborníkov z 13 krajín. Každé prihlásené múzeum alebo zážitková expozícia prešlo veľmi prísnymi kritériami hodnotenia. Najdôležitejšou súčasťou hodnotenia bola osobná návšteva člena poroty.

Slávnostná ceremónia

Múzeám a zážitkovým zariadeniam, ktoré v minulosti boli nominované na titul Európske múzeum roka, dramaticky stúpla zahraničná návštevnosť vďaka tomu, že sa dostali na celosvetovú mapu top inovatívnych zážitkových atrakcií. My sme pripravení na výrazný nárast návštevnosti ľudí zo zahraničia. Preto sme pred pár dňami spustili do prevádzky nové audio zariadenie, ktoré dokáže až v desiatich svetových jazykoch sprevádzať po celom zážitkovom dome ľudí z celého sveta,“ dodal spoluzakladateľ Banky lásky Ján Majsniar.

O tom, či bude banskoštiavnická Banka lásky v roku 2021 najinovatívnejším európskym zážitkovým zariadením, sa verejnosť dozvie v máji. Práve vtedy sa uskutoční oficiálna slávnostná ceremónia spojená s vyhlásením víťaza súťaže o titul Európske múzeum roka 2021.

Banka lásky v Banskej Štiavnici je zážitkový dom venovaný Sládkovičovej básni Marína, najdlhšej ľúbostnej básni sveta. Zážitkový dom sa nachádza v úplnom centre mesta, na mieste, kde Marína Pischlová prežila väčšinu svojho života.

Viac k témam: Banka lásky, Európske múzeum, Marína a Sládkovič, nominácie
Zdroj: Webnoviny.sk – Banka lásky v Banskej Štiavnici je nominovaná na Európske múzeum roka EMYA 2021 (video) © SITA Všetky práva vyhradené.