Ako prekonať pocit izolácie? Choďte do lesa a objímajte stromy, radia lesníci na Islande

Zaujímavosti

17.4.2020 (Webnoviny.sk) – Netradičný tip na boj proti pocitu vyvolanému preventívnymi opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu dala Islanďanom tamojšia správa lesov. Podľa jej pracovníkov by ľudia mohli objímať stromy.

Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že lesná správa má aj webstránku, na ktorej možno vidieť rôzne spôsoby, ako tak robiť.

Je dobré zavrieť oči

„Prečo neísť a neužiť si les, kde môžete objímať stromy a len tam načerpať energiu,“ vyhlásila v rozhovore pre verejného vysielateľa RÚV Bergrun Arna Thorsteinsdottir, lesníčka z národného lesa Hallormsstadur na východe Islandu.

Jej tvrdenie podporil aj hospodár lesov na východe ostrova Thor Thorfinnsson, ktorý poslucháčom RÚV dal zopár tipov.

„Keď objímate strom, je dobré zavrieť oči. Ja si k nemu priložím líce a cítim teplo a prúdy, ktoré prúdia zo stromu do mňa. Začína to vo vašich prstoch, smeruje to hore nohami, cez celé telo až do mozgu. Získate z toho taký dobrý pocit uvoľnenia, že ste pripravení na nový deň a nové výzvy,“ povedal.

Stačí päť minút denne

Thorfinnsson tiež odporúča, aby sa ľudia pri objímaní stromov nenáhlili. Podľa neho stačí každý deň objať strom na päť minút denne, pričom najviac energie zo stromov možno dostať v lete.

Priamo v Hallormsstadure lesníci spravili v lese chodníčky, aby sa ľudia okrem iného mohli dostať aj bližšie ku stromom.

Podľa Thorsteinsdottir sa pritom uistili, aby boli dostatočne široké na to, aby návštevníci lesa mohli bez problémov udržiavať odporúčaný dvojmetrový odstup.

Viac k témam: Koronavírus, les, objímanie, stromy
Zdroj: Webnoviny.sk – Ako prekonať pocit izolácie? Choďte do lesa a objímajte stromy, radia lesníci na Islande © SITA Všetky práva vyhradené.