Viber prináša novú funkciu, používatelia si môžu vytvárať vlastné GIF a nahradiť ich slovami

Aplikácie Veda a technika

22.6.2020 (Webnoviny.sk) – Komunikačná aplikácia Rakuten Viber predstavila novú funkciu – nástroj na vytváranie vlastných GIFov, ktoré môžu používatelia posielať rodine a priateľom. V súčasnosti už funguje pre operačný systém iOS a pre Android ju spustia v nasledujúcich týždňoch.

Zábavnejšia komunikácia

Textové správy môžu byť niekedy nejasné a otvára sa tak priestor pre ich nesprávne pochopenie.

Aj keď správnemu porozumeniu pomáhajú napríklad emodži, možnosti komunikácie textom sú obmedzené, vysvetľujú zástupcovia platformy svoj zámer.

Novinkou, ktorá dopĺňa už existujúcu možnosť vytvárať vlastné samolepky, chcú pomôcť, aby bola konverzácia v aplikácii ešte jasnejšia a zábavnejšia.

Slová majú nahradiť GIFy

„Viber sa snaží dať používateľom čo najviac možností, ako sa vyjadriť v rámci komunikačnej aplikácie. Radi hovoríme, že emodži môže nahradiť slová, GIF alebo samolepka môžu ale nahradiť celé vety. Používatelia tak teraz s pomocou vlastných GIFov môžu komunikovať ešte jasnejšie a najmä to môže byť väčšia zábava,“ vyjadril sa prevádzkový riaditeľ spoločnosti Rakuten Viber Ofir Eyal.

Používatelia môžu v akejkoľvek konverzácii nahrať krátke video alebo vybrať video z galérie a zmeniť ho na GIF.

Na výber majú z viacerých možností prehrania videa – boomerang, slučka, slow-motion, spätné video, dvojnásobné alebo štvornásobné zrýchlenie.

Následne môžu nový GIF dotvoriť s pomocou rôznych fontov, farieb, obrázkov a samolepiek.

Viac k témam: aplikácia, emodži, GIF, komunikácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Viber prináša novú funkciu, používatelia si môžu vytvárať vlastné GIF a nahradiť ich slovami © SITA Všetky práva vyhradené.