Twitter zablokoval príspevok Trumpa, v ktorom sa vyhráža demonštrantom vo Washingtone

Aplikácie Veda a technika

24.6.2020 (Webnoviny.sk) – Sociálna a mikroblogovacia sieť Twitter označila varovaním ďalší príspevok amerického prezidenta Donalda Trumpa. Tentoraz sa týka tweetu, v ktorom sa politik vyhrážal protestujúcim vo Washingtone.

„Kým budem váš prezident, vo Washingtone, D.C. nikdy nebude ‚autonómna zóna‘. Ak sa o to pokúsia, stretnú sa s veľkou silou,“ napísal šéf Bieleho domu v reakcii na správy, podľa ktorých demonštranti prevezmú kontrolu nad časťou mesta. Podľa spoločnosti tým porušil jej pravidlá, keďže „sa vyhrážal, že ublíži identifikovateľnej skupine“.

Používatelia môžu príspevok aj naďalej vidieť, no nemôžu naň odpovedať alebo ho označiť, že sa im páči. Môžu ho však ďalej zdieľať aj s komentárom.

Trump zverejnil rovnaký text aj na sociálnej sieti Facebook, kde si vyslúžil viac ako 171-tisíc reakcií a 15-tisíc komentárov. Používatelia ho zdieľali viac ako 7000-krát. Facebook však zatiaľ neuviedol, či príspevok porušil jeho pravidlá.

Viac k témam: príspevok, sociálna sieť, vyhrážanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Twitter zablokoval príspevok Trumpa, v ktorom sa vyhráža demonštrantom vo Washingtone © SITA Všetky práva vyhradené.