Zrútený hotel otvorili len v roku 2018, stále nevedia čo pád budovy spôsobilo

Správy Svet

8.3.2020 (Webnoviny.sk) – Zrútenie hotela na juhovýchode Číny, v ktorom boli na pozorovaní osoby, ktoré sa dostali do kontaktu s pacientmi nakazenými koronavírusom, si vyžiadalo najmenej štyri obete, mnoho ďalších ľudí je nezvestných. Informovali o tom v nedeľu miestne úrady. Pod troskami skončilo celkovo 71 ľudí.

Hotel sa zrútil v sobotu v meste Čchüan-čou v procincii Fu-ťien. Vyslobodiť sa zatiaľ podarilo najmenej 38 ľudí, niektorí sú vo vážnom stave, informovalo ministerstvo pre mimoriadne situácie. Trosky prehľadávajú záchranári, hasiči aj cvičené psy.

Hotel s 80 izbami vyčlenilo vedenie mesta na karanténne účely. Čo pád budovy spôsobilo, nie je jasné. Hotel otvorili v roku 2018.

Čína, kde sa nový vírus prvýkrát objavil, potvrdila už viac než 80-tisíc nakazených, čo je najviac na svete. Ochoreniu COVID-19, ktoré má celosvetovo už vyše stotisíc infikovaných, v Číne doteraz podľahlo 3 097 osôb.

Viac k témam: koronavírus, obete, zrútená budova
Zdroj: Webnoviny.sk – Zrútený hotel otvorili len v roku 2018, stále nevedia čo pád budovy spôsobilo © SITA Všetky práva vyhradené.