Zrážka dvoch vlakov v Egypte si vyžiadala najmenej 32 obetí a desiatky zranených (video)

Správy Svet

26.3.2021 (Webnoviny.sk) – Najmenej 32 ľudí v piatok zomrelo a 66 ďalších utrpelo zranenia pri zrážke dvoch vlakov na juhu Egypta, pri ktorej sa prevrátili tri vozne. Informovali o tom egyptskí zdravotníci.

Ministerstvo zdravotníctva vo vyhlásení uviedlo, že na miesto nehody v provincii Suhag zamierila desiatka sanitiek. Miestne médiá zverejnili videozáznamy z miesta nehody, ktoré ukázali prevrátené vozne s uviaznutými cestujúcimi.

Egyptský systém železničnej dopravy má históriu nedostatočnej údržby zariadení a slabého manažmentu. V roku 2018 egyptský prezident Abd al-Fattáh as-Sísí povedal, že vláde chýba približne 14,1 miliardy dolárov na obnovu schátraného systému železníc.

Prezident sa takto vyjadril deň po zrážke osobného a nákladného vlaku, pri ktorej zahynulo najmenej 12 ľudí. Najhoršie železničné nešťastie v Egypte sa stalo v roku 2002. Pri požiari v rýchliku smerujúcom z Káhiry na juh Egypta vtedy prišlo o život viac ako 300 ľudí.

Viac k témam: tragická nehoda, úmrtie, železničná doprava, zrážka vlakov
Zdroj: Webnoviny.sk – Zrážka dvoch vlakov v Egypte si vyžiadala najmenej 32 obetí a desiatky zranených (video) © SITA Všetky práva vyhradené.