Zoroslav Kollár ide na slobodu, najvyšší súd stíhaného podnikateľa prepustil z väzby

Slovensko Správy

10.2.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 10. februára 17:18

Najvyšší súd SR prepustil na slobodu stíhaného podnikateľa Zoroslava Kollára. Informuje o tom portál televízie Joj noviny.sk.

Vo väzbe takmer 16 mesiacov

Informáciu na sociálnej sieti potvrdila aj advokátska kancelária Boom & Smart Slovakia, ktorá Kollára zastupuje.  „Dnešného dňa bol náš klient rozhodnutím Najvyššieho súdu SR po takmer 16-mesačnej väzbe prepustený na slobodu,“ uviedli advokáti.

Podľa hovorkyne Najvyššieho súdu SR Alexandry Važanovej bolo dôvodom rozhodnutia o prepustení obvineného na slobodu pochybenie v prípravnom konaní. „Rozhodnutie bude podrobne odôvodnené v písomnom vyhotovení uznesenia,“ doplnila.

Opäť obvinenie pre korupciu

Portál pripomína, že len pred dvomi Kollára opäť obvinili pre korupciu. „Ide o prípad, ktorý vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA) od marca minulého roka a súvisí s odpočúvaním podnikateľa tajnou službou. Spolu s ním obvinili aj bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského,“ doplnil spomínaný portál.

Obhajcovia Kollára ešte minulý týždeň informovali, že sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku odmietla obžalobu na Kollára a Tomáša Rajeckého spájaného so skupinou piťovcov v kauze úplatkov za krytie nelegálnej výroby cigariet.

Dôvodom bolo podľa nich zistenie závažnej procesnej chyby zakladajúcej porušenie práva na obhajobu. Obhajobe totiž údajne nebolo umožnené preštudovať vyšetrovací spis.

Viac k témam: Väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Zoroslav Kollár ide na slobodu, najvyšší súd stíhaného podnikateľa prepustil z väzby © SITA Všetky práva vyhradené.