Zlodeji vykradli zlatníctvo v košickom obchodnom centre, pátra po nich polícia

Slovensko Správy

15.2.2020 (Webnoviny.sk) – Policajti vyšetrujú piatkovú lúpež v zlatníctve v jednom z košických obchodných centier. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa, hovorkyňa Jana Mésarová, celkový rozsah škôd je predmetom vyšetrovania. Páchatelia v kuklách sa dnu aj von z obchodného centra dostali cez sklenenú výplň núdzového východu, ktorú rozbili. Jeden zo zlodejov následne rozbil vstupné sklenené dvere zlatníctva kladivom a ďalší štyria rozbili niekoľko sklenených vitrín a z nich ukradli rôzne šperky zo žltého a bieleho kovu.

Počas krádeže jeden z páchateľov stál pred vchodom do predajne, dával pozor a komunikoval s neznámou osobou prostredníctvom nezisteného zariadenia,“ priblížila Mésarová.

Polícia miesto činu dôkladne zdokumentovala. „Kriminalistickí technici zaistili viacero rôznych stôp, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu,“ uviedla policajná hovorkyňa. Dodala, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre zločin krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci, spáchaných formou spolupáchateľstva. Po páchateľoch a ukradnutých veciach polícia pátra.

Viac k témam: krádež, zlatníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Zlodeji vykradli zlatníctvo v košickom obchodnom centre, pátra po nich polícia © SITA Všetky práva vyhradené.