Žilinka odmieta privierať oči, obvinenému prokurátorovi Palovičovi dočasne pozastavil výkon

Slovensko Správy

21.10.2021 (Webnoviny.sk) – Generálny prokurátor Maroš Žilinka dočasne pozastavil výkon obvinenému prokurátorovi Okresnej prokuratúry Bratislava I Bystríkovi Palovič. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Prokurátor mal od 8. novembra pozastavený výkon funkcie prokurátora z dôvodu disciplinárneho stíhania pre závažné disciplinárne previnenie. Zároveň je vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) trestne stíhaný pre zločin prijímania úplatku, ktorého sa mal dopustiť ako dozorujúci prokurátor.

„Nad vážnymi podozreniami z korupčného konania voči prokurátorom, ktoré absolútne dehonestujú prokurátorský stav a vážne znižujú dôveryhodnosť a povesť prokuratúry, nebudem privierať oči a budem na ne nekompromisne personálne reagovať,“ vyhlásil Maroš Žilinka.

Palovič je podozrivý, že si vypýtal úplatok 100-tisíc eur za to, že zastaví trestné stíhanie Erika Mikurčíka známeho z kauzy Carlton.

Viac k témam: výkon funkcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Žilinka odmieta privierať oči, obvinenému prokurátorovi Palovičovi dočasne pozastavil výkon © SITA Všetky práva vyhradené.