Žiak dostáva po konflikte s Mazurekom stovky správ, zvažuje policajnú ochranu a trestné oznámenie

Slovensko Správy

13.11.2020 (Webnoviny.sk) – Koaličný poslanec Miroslav Žiak (SaS) dostáva od roztržky zo štvrtka 12. novembra v pléne s Milanom Mazurekom (ĽSNS) stovky správ, kde sa mu prívrženci Kotlebovcov – Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) vyhrážajú, že ho zbijú, prípadne, že si to „odskáče jeho rodina“.

Poľovačka z „nevinného“ papierika

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje takéto vyhrážky a urážky za neprijateľné a odsudzuje konanie „prívržencov fašistickej strany v parlamente“. Informoval o tom hovorca liberálov Ondrej Šprlák.

„Z nevinného papierika sa stala poľovačka na mňa ako poslanca, len preto, že som si dovolil postaviť sa pred rečnícky pult, kde kričal fašista. Keď urážal v pléne premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) on, nikto sa mu veru nevyhrážal, že sa má báť o svoj život. Je hrozné, že sa postupne máme začať báť akokoľvek oponovať tejto fašistickej strane. Na základe viacerých vyhrážok preto zvažujem možnosť požiadať o policajnú ochranu a podanie trestného oznámenia,“ uviedol Žiak.

Odkazy kotlebovcov

Žiak počas štvrtkového vystúpenia Mazureka v rozprave vytiahol nápis, že Mazurek je „urevaný nácek“. Žiak následne vo svojom profile na sociálnej sieti napísal, že Mazurek sa naňho najprv zahnal a následne doňho strčil. Miroslav Suja (ĽSNS) mu podľa jeho slov vytrhol papier z rúk.

„Počas toho, ako som si išiel sadnúť, mi páni z ĽSNS odkazovali, že toto už nemám robiť, lebo nebudem doma v bezpečí,“ napísal na sociálnej sieti.

Viac k témam: Národná rada SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Žiak dostáva po konflikte s Mazurekom stovky správ, zvažuje policajnú ochranu a trestné oznámenie © SITA Všetky práva vyhradené.