Zamestnankyni trnavského župného úradu zistili COVID-19, jej kolegovia sú v karanténe

Slovensko Správy

22.8.2020 (Webnoviny.sk) – Jednej zo zamestnankýň Úradu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) zistili ochorenie COVID-19. Vedenie úradu nariadilo z preventívnych dôvodov zamestnancom, ktorí s ňou prišli do kontaktu, prácu na doma.

Následne boli aj títo otestovaní a po poučení o dodržiavaní epidemiologických opatrení boli na 14 dní umiestnení do domácej karantény.

Zamestnancom merajú teplotu

„V budove Úradu Trnavského samosprávneho kraja sú dočasne obmedzené návštevy verejnosti. Platia epidemiologické opatrenia a zamestnancom je pri príchode do práce meraná teplota. A zvažujú sa ďalšie opatrenia po doručení výsledkov testov ďalších zamestnancov,“ informoval trnavský župan Jozef Viskupič.

Úrad podľa neho postupuje podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Nákaza je aj v Majcichove

Pre koronavírus bude od pondelka zatvorený aj Obecný úrad v Majcichove v okrese Trnava. COVID-19 bol zistený u blízkeho príbuzného jedného zo zamestnancov.

Ľudia môžu momentálne obecný úrad kontaktovať len emailom. Opäť bude otvorený až po tom, ako bude potvrdené, že všetci zamestnanci majú negatívne testy na koronavírus.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamestnankyni trnavského župného úradu zistili COVID-19, jej kolegovia sú v karanténe © SITA Všetky práva vyhradené.