Zamestnanci vo Veľkej Británii si pre koronavírus môžu dovolenky odložiť až o dva roky

Správy Svet

29.3.2020 (Webnoviny.sk) – Zamestnanci vo Veľkej Británii, ktorí si nemôžu zobrať dovolenku pre pandémiu koronavírusu, si ju budú môcť odložiť až o dva roky. Povedal to britský minister podnikania Alok Sharma.

Viac o téme: Koronavírus

„Prijímame opatrenia, aby sa zabezpečilo, že pracovníci, ktorí si pre ochorenie COVID-19 neberú celú zákonnú dovolenku, si budú môcť tento nárok preniesť na obdobie nasledujúcich dvoch rokov,“ uviedol minister.

Dodal, že „to bude chrániť zamestnancov a zároveň poskytne firmám flexibilitu v čase, keď ju najviac potrebujú.“ Informuje o tom portál news.sky.com.

Britský minister podnikania zároveň konštatoval, že sa príjmu opatrenia na zlepšenie systému insolventnosti, aby sa pomohlo formám zasiahnutým krízou vyplývajúcou zo šírenia koronavírusu.

Dodal tiež, že sa zmenší „byrokracia“, aby sa novým producentom umožnilo dodávať na trh prostriedky na dezinfekciu rúk „v priebehu niekoľkých dní“.

Viac k témam: COVID-19, dovolenka, Ekonomické dopady koronavírusu, epidémia, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 vo Veľkej Británii
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamestnanci vo Veľkej Británii si pre koronavírus môžu dovolenky odložiť až o dva roky © SITA Všetky práva vyhradené.