Zamestnanci nemocníc by mohli podstúpiť povinné očkovanie, nemeckí poslanci rokujú o návrhu zákona

Správy Svet

10.12.2021 (Webnoviny.sk) – Nemeckí poslanci v piatok diskutujú o návrhu zákona, ktorý by vyžadoval povinné očkovanie proti koronavírusu od zamestnancov nemocníc a opatrovateľských domovov. Neočkovaným ľuďom by inak hrozila strata práce. Minister zdravotníctva Karl Lauterbach sa v parlamente vyjadril, že je neslýchané, že niektorí ľudia, ktorí pracujú s obzvlášť zraniteľnými osobami, stále nie sú očkovaní.

O návrhu zákona rozhodujú poslanci v zrýchlenom konaní a je pravdepodobné, že dostane zelenú. Je prvým z dvoch návrhov o povinnom očkovaní v Nemecku. Druhý návrh, ktorý by nariadil povinné očkovanie pre všetkých, ešte pripravujú a parlament by o ňom mohol debatovať na budúci mesiac.

Viac o téme: Koronavírus

Krajne pravicová strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) je proti všeobecnému povinnému očkovaniu. Hlasovanie proti tomu avizovali aj niektorí členovia ďalších strán vrátane niekdajšieho ministra zdravotníctva bývalej vlády Angely Merkelovej.

V 83-miliónovom Nemecku je podľa oficiálnych dát proti ochoreniu COVID-19 plne zaočkovaných 69,4 percenta obyvateľov.

Viac k témam: Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu, Povinné očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamestnanci nemocníc by mohli podstúpiť povinné očkovanie, nemeckí poslanci rokujú o návrhu zákona © SITA Všetky práva vyhradené.