Zákaz trhov a omše len so sediacimi účastníkmi. Sedem okresov na Slovensku čakajú tvrdé opatrenia

Slovensko Správy

11.12.2020 (Webnoviny.sk) – Pre sedem okresov sa od 12. decembra sprísňujú opatrenia. Týka sa to okresov Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Považská Bystrica, Púchov a Ilava.

Výnimku majú rodinné stretnutia

Vyplýva to z vyhlášky vo vestníku vlády SR zverejnenom na stránke Ministerstva vnútra SR. Sprísnenie podmienok ustanovil regionálny úrady verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne a v Považskej Bystrici.

Hygienici zakázali organizovanie príležitostných trhov a stretnutia spojené s konzumáciou nápojov a jedla, a to aj v počte menšom ako šesť ľudí na mieste. Výnimku však majú rodinné stretnutia v priamom príbuzenstve.

Sedenie v každom druhom rade

Hromadné kultúrne podujatie, ktoré sa koná v prevádzke umeleckého zariadenia, môže mať len sediacich účastníkov. Organizátor však musí zaistiť to, aby medzi obsadenými miestami ostalo jedno miesto prázdne a sedenie bolo v každom druhom rade.

Aj v prípade kostolov sa bohoslužby majú vykonávať s výlučne sediacimi účastníkmi. Ich počet pritom nesmie v jednom okamihu prekročiť koncentráciu jednej osoby na 15 metrov štvorcových.

Podobne ako pri kultúrnych podujatiach, by malo byť sedenie zabezpečené v každom druhom rade a medzi miestami jedno voľné sedenie.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Zákaz trhov a omše len so sediacimi účastníkmi. Sedem okresov na Slovensku čakajú tvrdé opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.