Záchranári na ostrove Ischia pokračujú v hľadaní nezvestných ľudí, po zosuve pôdy sa zrútilo aspoň 10 budov

Správy Svet

27.11.2022 (Webnoviny.sk) – Talianski záchranári v nedeľu druhý deň pátrali po ľuďoch, ktorí sú nezvestní po sobotňajšom obrovskom zosuve pôdy na ostrove Ischia. Ešte počas soboty našli telo mŕtvej ženy, ktorú vytiahli z bahna. To má na niektorých miestach hĺbku až šesť metrov.

V prístavnom meste Casamicciola je nezvestných asi 12 ľudí vrátane detí. Záchranári pri odpratávaní trosiek používajú menšie buldozéry a na niektorých miestach kopú i ručne. Zavolali taktiež potápačov.

„Pokračujeme v pátraní so zlomeným srdcom, pretože medzi nezvestnými sú aj maloletí,“ povedal pre štátnu televíziu RAI Giacomo Pascale, starosta susedného mesta Lacco Ameno.

Na ostrove spadlo 126 milimetrov zrážok v priebehu šiestich hodín, čo bol podľa úradov najsilnejší dážď za ostatných 20 rokov. Tlačová agentúra ANSA uviedla, že sa zrútilo najmenej 10 budov. Bez strechy nad hlavou zostalo zatiaľ 164 ľudí.

Husto osídlený hornatý ostrov je obľúbenou turistickou destináciou pre svoje pláže a kúpele. Zemetrasenie s magnitúdom 4,0 na ostrove v roku 2017 zabilo dvoch ľudí a spôsobilo značné škody mestám Casamicciola a susednému Lacco Ameno.

Viac k témam: Ostrov Ischia, Zosuv pôdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Záchranári na ostrove Ischia pokračujú v hľadaní nezvestných ľudí, po zosuve pôdy sa zrútilo aspoň 10 budov © SITA Všetky práva vyhradené.