Za slušné Slovensko: Fico stráca moc a jeho politická kariéra je pred koncom

Slovensko Správy

5.12.2019 (Webnoviny.sk) – Robert F. stráca moc. Takto reagovala na svojom facebookovom profile iniciatíva Za slušné Slovensko na obvinenie viacnásobného premiéra a predsedu strany Smer-SD z podnecovania rasovej nenávisti. Dodáva, že toto rozhodnutie NAKA víta.

Nedokázal sa stať prezidentom

„Vítame správy, že NAKA sa rozhodla obviniť poslanca Fica, straníckeho šéfa premiéra Pellegriniho, z trestného činu podnecovania rasovej nenávisti. Podobné reči nemôžu zostať tolerované – ani v našich domácnostiach, krčmách, a už vôbec nie z úst bývalého premiéra ako súčasť predvolebnej kampane,“ uvádzajú predstavitelia iniciatívy Za slušné Slovensko vo svojom statuse na Facebooku.

Predseda Smeru podľa iniciatívy stráca moc. Podľa nich to neukazuje len štvrtkové obvinenie, ale aj to, že „parlament bude až na druhýkrát zvolávať schôdzu o jeho drahom a nezmyselnom nápade o prevoze zlata z Londýna. Fico sa nedokázal stať prezidentom, nestal sa ústavným sudcom, nie je už ani premiérom, stráca svojich ľudí a jeho politická kariéra je pred koncom“.

Vyjadrenia na adresu Rómov

Vyšetrovateľ NAKA vo štvrtok obvinil Roberta F. z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

„Napriek tomu, že Najvyšší súd SR rozhodol, že extrémistické výroky exposlanca Milana Mazureka sú trestným činom a odsúdil ho za ne, Robert F. mal s nimi verejne súhlasiť a tak svoj postoj šíriť cez sociálne siete. Môže mu hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uviedla polícia.

Viac k témam: extrémizmus, obvinenie, predseda strany Smer-SD, Za slušné Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Za slušné Slovensko: Fico stráca moc a jeho politická kariéra je pred koncom © SITA Všetky práva vyhradené.