Wittenbergerová uzavrie s prokurátorom dohodu o vine a treste, priznala sa k prijímaniu úplatku

Slovensko Správy

30.5.2022 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 22. júna verejné zasadnutie s bývalou prezidentkou Finančnej správy SR Lenkou Wittenbergerovou.

Konkrétne by mal schvaľovať návrh dohody o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a obvinenou z trestného činu prijímania úplatku. Exprezidentku daniarov obvinili orgány činné v trestnom konaní v rámci akcie Mýtnik III.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic ešte v auguste 2021 potvrdil, že Wittenbergerová sa priznala k prijatiu úplatku. Podľa medializovaných informácií išlo o čiastku 50-tisíc eur od podnikateľa Michala Suchobu. Ten od svojho obvinenia spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní.

V rámci akcie Mýtnik III obvinila polícia pre korupciu spolu osem osôb. Dve osoby obvinili pre podplácanie a šesť pre prijímanie úplatku. Medzi obvinenými bol aj podnikateľ Miroslav Výboh alebo bývalý štátny tajomník rezortu financií Radko Kuruc.

Viac k témam: Akcia „Mýtnik III“, Dohoda o vine a treste, Korupcia, Súdy, úplatkárstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Wittenbergerová uzavrie s prokurátorom dohodu o vine a treste, priznala sa k prijímaniu úplatku © SITA Všetky práva vyhradené.