Vyšetrovateľ chce Fica a Kaliňáka za mrežami, obáva sa ovplyvňovania svedkov a likvidácie dôkazov

Slovensko Správy

21.4.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 21. apríla, 15:00

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bude žiadať väzobné stíhanie pre obvineného predsedu strany Smer – sociálna demokracia a bývalého premiéra Roberta Fica.

Podnet na vzatie do väzby Kaliňáka

Už v stredu (20. apríla) poslal spisový materiál na spracovanie podnetu na vyžiadanie návrhu na väzbu. Vo štvrtok vyšetrovateľ NAKA spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného exministra vnútra Roberta Kaliňáka do väzby, a to pre dôvodnú obavu, že bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie. Informovala o tom polícia vo svojom profile na sociálnej sieti.

Obvinený expremiér vo štvrtok na tlačovej konferencii reagoval, že sa bude „normálne, kvalifikovane brániť“. Zároveň však obvinil vládu, že zadržaním advokáta Mareka Paru sabotovala obhajobu vo viacerých trestných kauzách. Rovnako je to podľa neho v prípade Roberta Kaliňáka, ktorý je tiež advokátom.

Fico sa pokakaných vyšetrovateľov nebojí

„Prečo ho dali do zadržania? No lebo potrebujú rozbiť obhajobu!,“ vyhlásil predseda Smeru-SD. Doplnil, že je mu jedno, čo v jeho prípade urobí nejaký „pokakaný vyšetrovateľ“, ktorý dostal jasný pokyn. „O pol roka budeme svedkami, že tu budú iba vládne stany,“ dodal Fico.

Polícia v stredu (20. apríla) potvrdila obvinenie expremiéra Fica, Roberta Kaliňáka a advokáta Mareka Paru. Obvinení sú zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ohrozenia daňového tajomstva.

Viac k témam: kauza Súmrak, Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, Väzobné stíhanie, Vyšetrovatelia, Zločinecká skupina
Zdroj: Webnoviny.sk – Vyšetrovateľ chce Fica a Kaliňáka za mrežami, obáva sa ovplyvňovania svedkov a likvidácie dôkazov © SITA Všetky práva vyhradené.