Výbor prijal Marcinkovej vyjadrenie k znepokojivej situácii vo východnej Európe

Slovensko Správy

3.2.2022 (Webnoviny.sk) – Predsedníčka Výboru Národnej rady SR (NR SR) pre európske záležitosti Vladimíra Marcinková z poslaneckého klubu Sloboda a Solidarita víta schválenie uznesenia výboru, v ktorom je zdôraznené, že Slovenská republika je mimoriadne znepokojená zhoršujúcou sa bezpečnostnou situáciou a narastajúcim napätím vo východnej Európe. V tlačovej správe o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Poslankyňa oceňuje, že výbor pre európske záležitosti prijal jej návrh na uznesenie, v ktorom sa SR jednoznačne hlási k hodnotám a geopolitickému ukotveniu Slovenska k Európskej únii (EÚ) a Organizácii Severoatlantickej zmluvy (NATO).

„Výbor podporuje EÚ a NATO v ich aktívnej úlohe na udržanie mieru a pri posilňovaní medzinárodnej bezpečnosti. To súvisí aj s podporou všetkých diplomatických platforiem zameraných na zníženie napätia a urovnania konfliktu na juhovýchode Ukrajiny,“ konštatuje Marcinková.

Európsky výbor NR SR ďalej apeluje, aby sa všetci aktéri v medzinárodných vzťahoch zdržali agresívnej a provokatívnej rétoriky, nešírili falošné správy a rešpektovali medzinárodné právo.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Výbor prijal Marcinkovej vyjadrenie k znepokojivej situácii vo východnej Európe © SITA Všetky práva vyhradené.