Výberové konania Maruniakovej a Cvikovej mohli byť manipulované, ministerstvo sa obrátilo na políciu

Slovensko Správy

13.1.2020 (Webnoviny.sk) – V súvislosti so sudcami sa objavili nezrovnalosti aj pri výberových konaniach, ktoré mohli byť manipulované. Vyplýva to zo zistení osobitnej komisie Súdnej rady SR, ktorá preveruje medializované prípady podozrivých sudcov a sudkýň. V spomínanom výberovom konaní bola aj sudkyňa Zuzana Maruniaková a Denisa Cviková. Obe sa spomínajú v komunikácii Mariana K. cez aplikáciu Threema.

Zistili vážne pochybenia

„Na dožiadanie sme získali informácie z Ministerstva spravodlivosti SR, ktoré vykonalo hĺbkovú kontrolu výberového konania na Okresnom súde Bratislava V a zistilo v ňom vážne pochybenia,“ uviedla v pondelok Berthotyová, ktorá vedie osobitnú komisiu Súdnej rady SR.

Zároveň dodala, že výberový proces mohol byť zmanipulovaný. Informácie potvrdilo pre agentúru SITA aj ministerstvo, ktoré už o zisteniach informovalo políciu.

Ďalší disciplinárny podnet

Maruniaková rozhodovala v civilnom procese o jednej miliónovej zmenke televízie Markíza. V prípade dala za pravdu Marianovi K. Cviková mala podľa zverejnenej komunikácie na celý prípad dohliadať.

Berthotyová v pondelok informovala, že komisia odporučí rade podať ďalší disciplinárny podnet. Či to bude Cviková, alebo Maruniaková nekonkretizovala. Nie je vylúčená ani možnosť, že disciplinárne budú stíhané obe.

O svojich záveroch bude komisia najskôr informovať členov súdnej rady. Najbližšie riadne zasadnutie je naplánované na 28. januára tohto roka.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema
Zdroj: Webnoviny.sk – Výberové konania Maruniakovej a Cvikovej mohli byť manipulované, ministerstvo sa obrátilo na políciu © SITA Všetky práva vyhradené.