Vrah Johna Lennona neuspel už dvanástykrát so žiadosťou o prepustenie, ostáva naďalej za mrežami

Správy Svet

13.9.2022 (Webnoviny.sk) – Vrah legendárneho anglického hudobníka Johna Lennona Mark David Chapman už po dvanásty raz neuspel so žiadosťou o podmienečné prepustenie z väzenia, a tak naďalej zostane za mrežami.

Šesťdesiasedemročný väzeň sa koncom augusta postavil pred Radu pre podmienečné prepúšťanie v štáte New York. Tá však jeho žiadosti nevyhovela. Úradníci zatiaľ nesprístupnili prepisy z ostatnej Chapmanovej výpovede pred členmi spomenutej rady. Na predchádzajúcich pojednávaniach o podmienečnom prepustení však Chapman opakovane vyjadril ľútosť.

Mark David Chapman zastrelil bývalého člena už nefungujúcej britskej kapely The Beatles 8. decembra 1980 v New Yorku, keď sa vracal z nahrávacieho štúdia do bytu. Odsúdili ho na doživotie s možnosťou podmienečného prepustenia, o ktoré sa pokúša od roku 2000. Chapman si ďalšiu žiadosť o podmienečné prepustenie bude môcť podať vo februári 2024.

Viac k témam: Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Vrah Johna Lennona neuspel už dvanástykrát so žiadosťou o prepustenie, ostáva naďalej za mrežami © SITA Všetky práva vyhradené.