Vojenské operácie na Ukrajine v najbližšom čase podľa analytikov pridajú na obrátkach. Dôvod je prostý, začne mrznúť

Správy Svet

27.11.2022 (Webnoviny.sk) – Tempo vojenských operácií na fronte na Ukrajine sa v najbližších týždňoch zvýši. V najnovšej správe to prognózuje americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

Podľa analytikov sa celkové tempo operácií pozdĺž frontovej línie v ostatných dňoch spomalilo v dôsledku zhoršujúcich sa poveternostných podmienok, ale je pravdepodobné, že sa v priebehu niekoľkých nasledujúcich týždňov zvýši, keďže teploty klesnú a zem zamrzne.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

ISW uvádza, že ukrajinské a ruské správy z kritických oblastí frontu na východe a juhu Ukrajiny naznačujú, že operácie na oboch stranách sú v súčasnosti brzdené výrazne rozmočeným terénom v dôsledku silných dažďov.

Nie je známe, či sa niektorá zo strán v súčasnosti aktívne pripravuje na obnovenie veľkých útočných alebo protiofenzívnych operácií. Meteorologické faktory však podľa ISW v najbližšom období začnú nahrávať zrýchleniu tempa vojenských operácií.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Vojenské operácie na Ukrajine v najbližšom čase podľa analytikov pridajú na obrátkach. Dôvod je prostý, začne mrznúť © SITA Všetky práva vyhradené.