Vo Vysokých Tatrách pátrajú po poľskom turistovi, nevrátil sa z túry

Slovensko Správy

23.10.2022 (Webnoviny.sk) – Horskí záchranári pátrajú vo Vysokých Tatrách po 53-ročnom turistovi z Poľska. Muž odišiel na túru zo Ždiaru smerom na Kopské sedlo, odtiaľ mal pokračovať po modrom turistickom značení do Tatranskej Javoriny. Tu ho v dohodnutý čas čakal kamarát, ktorý ho mal odviezť autom domov. Keď sa turista nevrátil a neozval, oznamovateľ po šiestich hodinách kontaktoval záchranárov. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS).

Jeho nezvestnosť nahlásili horským záchranárom v sobotu v neskorých večerných hodinách ich poľskí kolegovia.

„Operačné stredisko tiesňového volania HZS požiadalo Stálu službu pátrania Prezídia Policajného zboru SR o lokalizáciu mobilného telefónu nezvestnej osoby, ktorá potvrdila, že v čase medzi 14: 00 a 15:00 sa nachádzal na Slovensku,“ opísali záchranári. Do terénu boli v noci vyslaní dvaja záchranári HZS z Oblastného strediska Vysoké Tatry, ktorí prešli turistický chodník z Tatranskej Javoriny do Kopského sedla a tiež Javorovú dolinu.

V ranných hodinách sa vrátili na základňu, no nezvestného muža sa im zatiaľ nájsť nepodarilo. V pátraní budú záchranári pokračovať aj počas dňa v súčinnosti s Letkou Ministerstva vnútra SR.

Viac k témam: Pátranie, Poľský turista, Stratený turista
Zdroj: Webnoviny.sk – Vo Vysokých Tatrách pátrajú po poľskom turistovi, nevrátil sa z túry © SITA Všetky práva vyhradené.