Víťazka ankety Niké Športovec mesiaca marec Petra Vlhová. Grant z Fondu pre budúcnosť športu pôjde na podporu mladých lyžiarskych talentov

Slovensko Správy

20.4.2021 (Webnoviny.sk) – Petra Vlhová, držiteľka veľkého krištáľového glóbusu zo Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní, sa už po druhýkrát stala víťazkou televíznej ankety Niké Športovec mesiaca. Okrem prestížneho ocenenia mala vďaka hlavnému partnerovi ankety možnosť vybrať si niekoho z mladých nádejných športovcov, ktorí následne dostanú štedrú podporu z Fondu pre budúcnosť športu.

Projekt Niké, Fond pre budúcnosť športu vznikol v júni minulého roka s cieľom pomáhať mladým športovým talentom na ceste za ich športovým snom. Doposiaľ spoločnosť podporila už vyše 200 jednotlivcov a športových klubov, medzi ktorých prerozdelila sumu 400.000 eur.

Fond pozná aj Boris Vlha, brat našej úspešnej lyžiarky Petry Vlhovej. „Každý talent potrebuje podporu, aby sa mohol rozvíjať. Je skvelé, že existuje takýto projekt a že mladí nádejní športovci môžu získať grant na svoju činnosť.“

Niké podáva pomocnú ruku nádejným lyžiarom

V súvislosti s Fondom pre budúcnosť športu súvisí aj ďalšia aktivita jednotky na stávkovom trhu – anketa Niké Športovec mesiaca. Jej víťaz okrem prestížneho titulu má možnosť vybrať niekoho z nádejných športovcov, ktorí následne získajú od Niké štedrý grant. Petra Vlhová túto možnosť mala už dvakrát. V januári ju využila pre nádejnú lyžiarku Dominiku Maršalekovú a hokejové talenty akadémie Martina Cibáka, ktorí si rozdelili grant vo výške 5000 €. Teraz ako Niké Športovec mesiaca marec si vybrala nádejných juniorských reprezentantov zo Zväzu slovenského lyžovania. „Keďže stojíme na strane nového zväzu, zhodli sme sa spolu, že aj takýmto spôsobom ich chceme podporiť. Vybrali sme si juniorských reprezentantov. Verím, že ich to ešte viac namotivuje, že budú na sebe makať a postupne sa budú presadzovať aj vo svetovej konkurencii,“ zdôvodnil výber Boris Vlha. Celý rozhovor s bratom úspešnej lyžiarky si môžete prečítať TU!

Petrinu voľbu si vysoko vážia

Zástupcovia Zväzu slovenského lyžovania si Petrin výber veľmi vážia. Hovorí viceprezident Ladislav Smoleň: „Pre Zväz slovenského lyžovania je možnosť vytvárať podmienky pre slovenské lyžovanie veľkou výzvou. Spolupráca s Petrou Vlhovou môže viesť ku dlhodobo udržateľnému konečnému úspechu.“ Grant poputuje juniorským reprezentantom. „Petra sama určila komu pôjde podpora a to, samozrejme rešpektujeme. Vybrala si juniorský tím, ktorý v tejto sezóne urobil výkonnostný rast. Zdieľam Petrin názor, že si to zaslúžia.“

Juniorský tím má dôvod na radosť

Za juniorských reprezentantov sa vyjadril talentovaný Ján Sanitrár. Mladý športovec je reprezentantom Slovenska v zjazdovom lyžovaní do 21 rokov. Správa o tom, že sa Peťa rozhodla práve pre nich, Jána veľmi potešila. Dokonca o to viac, keď si ich vybral jeho veľký športový vzor.

„Som rád, že si Petra vybrala práve nás a vážime si to. Všetkým juniorom to veľmi pomôže s celkovou prípravou na sezónu a môže nás to posunúť na vyššiu úroveň,“ povedal Ján, ktorý následne zhodnotil aj Petin skvelý úspech. „Peti sa podarilo niečo, o čom snívajú všetci začínajúci lyžiari. Je to obrovský úspech, ktorý zvýrazní slovenské lyžovanie a dokáže zabezpečiť lepšie podmienky pre slovenských lyžiarov. Dúfam, že takýchto úspechov bude ešte viac,“ povedal Ján.

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Petra si vybrala nádejných lyžiarov, ktorí získajú grant z Niké Fondu pre budúcnosť športu. Ak aj vy milujete šport a chcete to niekam dotiahnuť, zapojte sa do Fondu. Stačí nahrať krátke video, pridať štipku kreativity a humoru, ktorá presvedčí porotu o tom, že práve vy ste najlepší kandidát na získanie grantu. Následne video prihláste do Fondu na stránke http://www.nikefondsportu.sk. Veľa šťastia!

Informačný servis

Viac k témam: anketa, Niké Športovec mesiaca, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Víťazka ankety Niké Športovec mesiaca marec Petra Vlhová. Grant z Fondu pre budúcnosť športu pôjde na podporu mladých lyžiarskych talentov © SITA Všetky práva vyhradené.