Väzeň sa pokúsil utiecť z Leopoldova, zastavila ho až streľba

Slovensko Správy

5.3.2020 (Webnoviny.sk) – O útek z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove sa dnes pokúsil jeden z odsúdených. Zastavili ho až dva varovné výstrely do vzduchu, k zraneniu osôb nedošlo. Agentúre SITA pokus o útek potvrdila hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Katarína Nováková.

Na vzniknutú situáciu okamžite zareagovali službukonajúci príslušníci zboru, ktorí sa odsúdeného pokúsili zadržať. Následne opakovane použili výzvu, aby upustil od protiprávneho konania. Z rovnakého dôvodu boli vystrelené aj dva varovné výstrely do vzduchu a následne odsúdený upustil od svojho protiprávneho konania. Pri použití strelnej zbrane nedošlo k zraneniu žiadnej osoby,“ informovala Nováková.

Riaditeľ ústavu podľa nej okamžite prijal potrebné preventívno-bezpečnostné opatrenia a bolo začaté vyšetrovanie vzniknutej udalosti v súčinnosti s príslušnými zložkami Policajného zboru. O vzniknutej situácii bol vyrozumený dozorový prokurátor. Z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania nebude Zbor väzenskej a justičnej stráže k udalosti poskytovať viac informácií.

Viac k témam: Leopoldov, útek z väzenia, väznica
Zdroj: Webnoviny.sk – Väzeň sa pokúsil utiecť z Leopoldova, zastavila ho až streľba © SITA Všetky práva vyhradené.