V Trnavskom kraji mapuje krajské a komunálne voľby Trnavské rádio

Slovensko Správy

26.10.2022 (Webnoviny.sk) – Trnavské rádio ponúkne zaujímavosti z ich priebehu, ale aj pohľad do volebných miestností v celom kraji. Poslucháči budú pri tom najzaujímavejšom, čo sa deje v regióne od Dunajskej Stredy cez Trnavu až po Skalicu.

Nabitá obsahom. Taká bude sobota 29. októbra v Trnavskom rádiu. Tím reportérov bude sledovať celý región vo zvuku aj v obraze a prinesie pohľad na to, ako volíme.

Zaujímavosti z priebehu volebného dňa nájdu poslucháči už od rána na jednom mieste. Špeciálnu volebnú stránku „Minúta po minúte“ spustí Trnavské rádio v deň volieb na titulke svojho webu www.trnavske.radio. Postupne sa na nej objavia aj priebežné a neskôr finálne volebné výsledky.

Vysielanie bude mapovať volebný deň v spravodajstve o 5 minút skôr ako ostatní. Teda vždy 5 minút pred celou presne tak, ako sú poslucháči zvyknutí. Od 14.00 hodiny bude mať Trnavské rádio aj mimoriadne vstupy. Vo vysielaní budú hostia, ktorí priblížia, ako funguje mestská samospráva či župný úrad.

O tom, ako sa robia predvolebné prieskumy a prečo anketa na sociálnej sieti nemusí odrážať realitu, budú moderátori hovoriť so sociológom a riaditeľom agentúry Focus Martinom Slosiarikom.

Po zatvorení volebných miestností o 20.00 hodine sa Trnavské rádio pozrie na fenomény aktuálnych komunálnych volieb spoločne s politológom Jozefom Lenčom a šéfom agentúry AKO Václavom Hříchom.

Reportéri Trnavského rádia budú mapovať dianie vo volebných centrálach aj v spolupráci s regionálnymi webmi od Záhoria po Žitný ostrov.

„Komunálne voľby a voľby do VÚC sú presne to, kde je Trnavské rádio doma. Naši editori sa postarajú o pestrosť a výber regionálnych informácií,“ povedal programový riaditeľ Dušan Vančo.

V nedeľnom spravodajstve bude Trnavské rádio okrem iného vysielať aj reakcie víťazných kandidátov.

Trnavské rádio je regionálne rádio s pokrytím takmer celého Trnavského kraja. Aktuálne správy vysiela vždy 5 minút pred celou, teda o 5 minút skôr ako ostatní. Súčasťou vysielania je vlastný dopravný servis 0800 202 900 z ciest Trnavského kraja vysielaný každých 30 minút.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Rádio, Trnavské rádio
Zdroj: Webnoviny.sk – V Trnavskom kraji mapuje krajské a komunálne voľby Trnavské rádio © SITA Všetky práva vyhradené.