V Trnave sa bude konať kurz sebaobrany pre ženy, naučia ich predchádzať prepadnutiu

Slovensko Správy

5.1.2020 (Webnoviny.sk) – Kurz sebaobrany pre ženy organizuje v Trnave klub Ju jitsu. Určený je pre ženy nad osemnásť rokov, ktoré sa naučia, ako predísť tomu, aby sa stali obeťami lúpežného prepadnutia, obťažovania alebo sexuálneho násilia. V Trnave bol klub založený v roku 2003, jeho členovia sú z väčšej časti aktívni alebo bývalí členovia ozbrojených zložiek.

Kurz je bezplatný, začína 8. januára a potrvá šesť mesiacov. Tréningy budú v telocvični Základnej školy na Ulici Jána Bottu v Trnave v pondelok, stredu a vo štvrtok vždy o 19.00 hod. Absolventky kurzu sa reálne naučia, ako sa ubrániť v prípade útoku.

Počas tréningu sa budú ženy učiť techniky jutsu so zameraním na použitie pri riešení reálnych situácií, s akými sa môžu stretnúť zo strany násilníkov. Kurz je vhodný pre všetky ženy, ktoré majú profesiu z bezpečnostného hľadiska rizikovú, prípadne ktoré zvažujú, že pôjdu pracovať alebo študovať do zahraničia, prípadne už mali zlú skúsenosť alebo sa chcú len niečo zmysluplné naučiť,“ povedal Pavol Kocán z trnavského klubu Ju jitsu.

Bojové umenie ju jitsu je podľa neho zároveň dobrá nadstavba pre príslušníkov ozbrojených zborov, ako sú polícia, armáda, Zbor väzenskej a justičnej stráže a podobne.

Ju jitsu techniky sa stali základom pre bojové techniky mnohých vojenských a policajných jednotiek vo svete.

Viac k témam: Akčné ženy, obrana, pomoc
Zdroj: Webnoviny.sk – V Trnave sa bude konať kurz sebaobrany pre ženy, naučia ich predchádzať prepadnutiu © SITA Všetky práva vyhradené.