V prípade smrti Violy Macákovej zastavili trestné stíhanie, zomrela na zlyhanie srdca

Slovensko Správy

18.3.2021 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ 2. marca definitívne zastavil trestné stíhanie v prípade smrti Violy Macákovej. V tlačovej správe to skonštatovala Krajská prokuratúra v Bratislave s tým, že v zákonom stanovenej lehote nebola voči uzneseniu o zastavení trestného stíhania z 24. februára podaná sťažnosť.

Mladú učiteľku angličtiny našli 11. novembra 2019 v areáli bratislavského prístavu dobitú a podchladenú v čase, keď ešte žila. Privolaní záchranári u nej však zistili viaceré vážne zranenia, vrátane zlomeného stavca. Pri prevoze do nemocnice zraneniam podľahla.

Bratislavská prokuratúra po zastavení stíhania informovala o tom, že bezprostrednou príčinou smrti Macákovej bolo zlyhanie činnosti srdca, ktoré nastalo pri opakovanom pôsobení „tupého násilia“. Prípadný sexuálny motív spáchania skutku bol podľa vyšetrovacích orgánov, vzhľadom na charakter zdokumentovaných zranení poškodenej, jednoznačne vylúčený.

Viac k témam: trestné stíhanie, úmrtie, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – V prípade smrti Violy Macákovej zastavili trestné stíhanie, zomrela na zlyhanie srdca © SITA Všetky práva vyhradené.