V prípade podozrenia z otravy redaktorky Kočkovičovej Fučíkovej zastavili trestné stíhanie

Slovensko Správy

13.11.2019 (Webnoviny.sk) – V prípade podozrenia z otravy televíznej redaktorky Leony Kočkovičovej Fučíkovej vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zastavil trestné stíhanie. Policajný zbor SR o tom informuje na sociálnej sieti.

„Zo znaleckého posudku jednoznačne vyplýva, že smrť nenastala v dôsledku požitia jedovatých látok. Zo záverov vyšetrovania tiež vyplýva, že sa redaktorka nevenovala témam, pre ktoré by sa mohli podozriví cítiť ohrození. Viedla usporiadaný rodinný život v harmonickom manželstve, nemala žiadne finančné problémy,“ uvádza polícia s tým, že na základe uvedených skutočností je nepochybné, že skutok sa nestal.

Polícia pripomína, že Zoltán A., pôvodne obvinený v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, neskôr vyčlenený na samostatné konanie uviedol v jednej zo svojich výpovedí, že v lete 2016 zbieral neďaleko Nitry s obvinenou Alenou Zs. jedovaté huby.

„Koncom toho istého roku médiá informovali o náhlom úmrtí televíznej redaktorky. Zoltán A. mal podozrenie, že mohla byť otrávená práve týmito hubami,“ uvádza polícia a dodáva, že po výsluchu Zoltána A. začali kriminalisti ihneď informácie operatívne preverovať.

Reportérka RTVS a TV JOJ Kočkovičová Fučíková zomrela v posledný deň roku 2016. Média v tejto súvislosti informovali o mozgovej príhode.

Zdroj: Webnoviny.sk – V prípade podozrenia z otravy redaktorky Kočkovičovej Fučíkovej zastavili trestné stíhanie © SITA Všetky práva vyhradené.