V Prešove pri návšteve pápeža Františka vzniknú pešie koridory, MHD bude zdarma

Slovensko Správy

2.9.2021 (Webnoviny.sk) – Počas návštevy pápeža Františka v Prešove budú v utorok 14. septembra z dôvodu dočasných zmien organizácie dopravy v meste vytvorené pešie koridory. Pre pútnikov, ktorí sa zúčastnia liturgie so Svätým Otcom na priestranstve pred Mestskou športovou halou vytvoria viaceré pešie trasy.

Kyvadlová doprava pre pútnikov

Ako konkretizoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, pešia trasa pre pútnikov prichádzajúcich zo železničnej a autobusovej stanice bude vedená po chodníkoch na uliciach Masarykova a Škultétyho. Rovnaká pešia trasa je určená aj pre pútnikov, ktorí vystúpia z autobusov na Masarykovej ulici.

Na križovatke ulíc Škultétyho a Budovateľská budú organizátori usmerňovať pútnikov k vstupnej bráne č. 1 cez ulice Budovateľská a Štúrova alebo k vstupnej bráne č. 2 cez ulice Škultétyho, Železničiarska a Francisciho,“ doplnil hovorca.

Pútnikov, ktorí vystúpia z autobusov kyvadlovej dopravy na zastávke mestskej hromadnej dopravy (MHD) Prešovská univerzita, budú usmerňovať organizátori k vstupnej bráne č. 2 cez ulicu 17. novembra po chodníku pre peších a následne po uzatvorenej cestnej komunikácii.

Na mieste dve hodiny pred príchodom pápeža

Pútnici, ktorí prídu na podujatie osobnými autami, budú mať zabezpečenú kyvadlovú dopravu zo záchytných parkovísk v obci Malý Šariš, v meste Veľký Šariš a z novovybudovaného úseku D1 Prešov – západ. „Z ostatných záchytných parkovísk bude pre pútnikov k dispozícii bezplatná MHD,“ dodal Tomek.

Svätý Otec František bude v rámci svojej návštevy Slovenska v Prešove predsedať Božskej liturgii svätého Jána Zlatoústeho na priestranstve pred Mestskou športovou halou. Príchod pápeža je plánovaný o 10:00 a po privítaní sa s veriacimi, ktorí musia svoje miesta zaujať do 8:00, sa začne o 10:30 zhruba dvojhodinová svätá liturgia, po ktorej sa pápež presunie do Košíc. Podmienkou pre účasť na liturgii je registrácia a plné zaočkovanie. Okrem metropoly Šariša navštívi pápež od 12. do 15. septembra aj Bratislavu, Košice a Šaštín-Stráže.

Viac k témam: návšteva pápeža Františka na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – V Prešove pri návšteve pápeža Františka vzniknú pešie koridory, MHD bude zdarma © SITA Všetky práva vyhradené.