V Nitre došlo k ďalšiemu útoku na LGBTI+ komunitu, dobitý chlapec skončil v nemocnici

Slovensko Správy

27.10.2022 (Webnoviny.sk) – V Nitre fyzicky napadli chlapca za to, že dal pusu inému chlapcovi. Skončil v nemocnici a museli ho operovať. Prípad sa stal pred týždňom v nočných hodinách.

Chlapec podstúpi operáciu

„Polícia v Nitre prijala 23. októbra v tejto súvislosti trestné oznámenie a vec prešetruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva. S ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme k veci poskytnúť viac informácií,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská potvrdila, že v utorok prijali pacienta prevezeného z Nitry, ktorý mal zranenia v oblasti čeľuste.

„Stav pacienta si vyžadoval operáciu. Operácia bola úspešná, pacient je stabilizovaný a v najbližších dňoch bude prepustený do domácej liečby,“ povedala.

Násilie je neprípustné

Polícia SR na svojom facebookovom profile dodala, že policajný zbor zachováva nulovú toleranciu k akejkoľvek forme násilia, šikany či nenávisti a je jeho prioritou chrániť každého, a to bez ohľadu na jeho sexuálnu orientáciu, rasu, etnicitu, náboženstvo, pohlavie, rod, jazyk, vek, zdravotné postihnutie alebo iné postavenie.

„Žiadna forma násilia nie je v našej spoločnosti prípustná. Takýmto prípadom venujeme a budeme venovať našu maximálnu pozornosť,“ zdôraznila polícia.

Viac k témam: Bitka, LGBTQI+, Vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – V Nitre došlo k ďalšiemu útoku na LGBTI+ komunitu, dobitý chlapec skončil v nemocnici © SITA Všetky práva vyhradené.