V Martine na úrade vybavíte iba pohreb, mesto nariadilo aj ochranu tváre v MHD

Slovensko Správy

16.3.2020 (Webnoviny.sk) – Na základe rozhodnutia Krízového štábu mesta Martin vedenie mesta pristúpilo k uzatvoreniu všetkých pracovísk mestského úradu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová. Mesto zároveň nariadilo vstup do prostriedkov mestskej hromadnej dopravy (MHD) výhradne s ochranou tváre.

K uzatvoreniu pracovísk mestského úradu pristúpili v Martine na základe sprísnených opatrení Ústredného krízového štábu.

Viac o téme: Koronavírus

Nie je možné realizovať sobáše, ani vydávať rodné listy, povolené bude len vybavovanie pohrebov. Mesto zároveň žiada, aby sa na pohrebných obradoch zúčastnili výhradne najbližší rodinní príslušníci. V prípade nevyhnutných otázok môžu obyvatelia mesta kontaktovať matričný úrad, prípadne klientske centrum telefonicky,“ uviedla Kalmanová.

Nástup do autobusov MHD je podľa slov hovorkyne nariadený výhradne s ochrannými prostriedkami na tvár. „Do autobusov nebude možné vstúpiť bez rúška, šatky, šálu alebo inej vhodnej alternatívy. Okrem toho žiadame o dôsledné dodržiavanie nariadení a opatrení vydaných v posledných dňoch a taktiež o dodržiavanie hygienických pravidiel,“ dodala Kalmanová.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – V Martine na úrade vybavíte iba pohreb, mesto nariadilo aj ochranu tváre v MHD © SITA Všetky práva vyhradené.