V Horskom parku pribudnú tisícky nových stromov, magistrát Bratislavy začal s výsadbou nových sadeníc

Slovensko Správy

4.11.2020 (Webnoviny.sk) – V bratislavskom Horskom parku vysadil magistrát hlavného mesta počas víkendu tisíce nových sadeníc. Informuje o tom na sociálnej sieti. Výsadba je súčasťou projektu 10-tisíc stromov.

„Aby sme omladili porast a zároveň nadviazali na pôvodné druhové zloženie, vysadíme tu počas novembra mladé hraby obyčajné, duby zimné a buky lesné v pomere 20:40:40. Vychádzame pritom z Programu starostlivosti o chránený areál Horský park,“ vysvetlil magistrát, ktorý z dôvodu epidemiologickej situácie nemohol pri výsadbe využiť pomoc dobrovoľníkov. „Veríme, že počas jarnej výsadby sa už bude môcť zapojiť každý,“ doplnilo mesto.

Iniciatívu 10-tisíc stromov môže podporiť verejnosť, mesto hľadá aj partnerov z radov firiem a inštitúcií, ktoré môžu podporiť výsadbu vo väčšom rozsahu.

„Projekt je možné podporiť ľubovoľnou sumou na výsadbu stromov alebo dokonca darovať celý strom,“ uvádza magistrát a dodáva, že náklady na výsadbu jedného vzrastlého stromu vrátane povýsadbovej starostlivosti predstavujú približne 700 eur. Všetky potrebné informácie je možné nájsť na stránke www.10000stromov.sk.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: sadeničky, výsadba stromov
Zdroj: Webnoviny.sk – V Horskom parku pribudnú tisícky nových stromov, magistrát Bratislavy začal s výsadbou nových sadeníc © SITA Všetky práva vyhradené.