V Haagu bolo počas protestov zadržaných niekoľko výtržníkov, založili požiare a hádzali na policajtov pyrotechniku

Správy Svet

21.11.2021 (Webnoviny.sk) – Holandská polícia zatkla v Haagu v sobotu večer sedem výtržníkov po tom, ako založili požiare v uliciach a hádzali pyrotechniku na policajtov počas protestu proti reštrikciám zameraným na obmedzenie šírenia koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus

Polícia zároveň na mikroblogovacej sieti Twitter informovala, že piati jej príslušníci boli zranení. Jedného z nich museli ošetriť v nemocnici.

Výtržníci utrpeli strelné poranenia

Výtržnosti v Haagu však boli menšie ako tie, ktoré vypukli v piatok večer v Rotterdame. Polícia uviedla, že traja výtržníci tam utrpeli strelné poranenia a prešetruje sa, či ich zranila streľba policajtov. V Rotterdame zatkli 51 ľudí, pričom zhruba polovicu z nich tvoria mladiství.

Jedného policajta v Rotterdame hospitalizovali so zranením nohy, jedného ošetrili v sanitnom aute a mnohí utrpeli malé poranenia. Starosta Rotterdamu Ahmed Aboutaleb novinárom v sobotu v skorých ranných hodinách povedal, že „vo viacerých prípadoch polícia mala pocit, že musí vytiahnuť svoje zbrane, aby sa bránila“, keď výtržníci v obchodnej štvrti v centre mesta zakladali požiare a hádzali kamene a pyrotechniku na policajtov.

Holandsko nechce uznávať testy

Holandská vláda plánuje prijať legislatívu, podľa ktorej budú môcť služby v interiéroch využívať iba úplne zaočkovaní ľudia a tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19.

Negatívne výsledky testov už v krajine nemajú uznávať. V posledných dňoch v krajine potvrdili rekordné počty nových infekcií a pred týždňom začal platiť čiastočný lockdown.

Viac k témam: Holandská polícia, Koronavírus, Protest
Zdroj: Webnoviny.sk – V Haagu bolo počas protestov zadržaných niekoľko výtržníkov, založili požiare a hádzali na policajtov pyrotechniku © SITA Všetky práva vyhradené.