V detskom letnom tábore v obci Turček sa zranilo viacero detí, jedno po zásahu bleskom zomrelo

Slovensko Správy

17.8.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 17. augusta, 10:15

V noci zo 16. na 17. augusta sa v detskom letnom tábore v obci Turček stala tragédia, zomrelo jedno dieťa. Ako informovala žilinská krajská polícia na sociálnej sieti, za doposiaľ nezistených okolností sa tu zranilo viacero detí, pričom jedno z nich zraneniam podľahlo.

„Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky a tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme až do skončenia vyšetrovania poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie,“ uviedla polícia.

Podľa dostupných informácií detský tábor v Turčeku zasiahla v noci búrka s víchricou, sedemročný chlapec neprežil zásah bleskom. Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová potvrdila, že sa zranilo aj ďalších sedem detí, ktoré boli po ošetrení prevezené do nemocnice. Úprimnú sústrasť rodine sedemročného chlapca vyjadril na sociálnej sieti minister školstva Branislav Gröhling.

Viac k témam: detský tábor, tragédia, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – V detskom letnom tábore v obci Turček sa zranilo viacero detí, jedno po zásahu bleskom zomrelo © SITA Všetky práva vyhradené.