V Chersonskej oblasti budú veľké boje, obyvateľov preto vyzývajú na evakuáciu. Nečakajte, apeluje Vereščuková

Správy Svet

9.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková v piatok vyzvala obyvateľov okupovanej časti Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny na evakuáciu.

Ostať v danej oblasti je nebezpečné

„Vyzývam vás na evakuáciu čo najskôr, všetkými prostriedkami. Nečakajte,“ povedala podpredsedníčka vlády. Varovala, že ruskí vojaci by mohli miestnych obyvateľov používať ako živé štíty a zostávanie v okupovaných okresoch Záporožskej a Chersonskej oblasti je podľa nej nebezpečné.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ľudia musia hľadať príležitosť na odchod,“ vyhlásila Vereščuková, podľa ktorej ukrajinské ozbrojené sily vytlačia okupantov a v oblasti budú veľké boje. Informuje o tom portál cnn.com.

Do Záporožia prišlo takmer 40-tisíc ľudí

Šéf vojenskej správy Záporožskej oblasti Oleksandr Staruch uviedol, že minulý mesiac sa do mesta Záporožia evakuovalo takmer 40-tisíc ľudí. Podľa jeho slov zhruba 30-tisíc ľudí prišlo z niektorých častí Záporožskej oblasti, približne 6-tisíc ľudí z Chersonskej oblasti a zhruba 1 700 ľudí z mesta Mariupoľ v Doneckej oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Evakuácia, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – V Chersonskej oblasti budú veľké boje, obyvateľov preto vyzývajú na evakuáciu. Nečakajte, apeluje Vereščuková © SITA Všetky práva vyhradené.