V Bratislave našli ďalšiu mŕtvu ženu, polícia o sériovom vrahovi neuvažuje

Slovensko Správy

21.11.2019 (Webnoviny.sk) – Bratislavská krajská polícia vyšetruje ďalšiu smrť ženy, ktorá podľa jej šéfov nesúvisí s prípadom z 11. novembra. Informovali o tom vo štvrtok na tlačovej besede riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Adrian Pavlík a zástupca odboru kriminálnej polície krajského riaditeľstva Milan Maškara.

Zdravotníci sa snažili ženu resuscitovať

O sériovom vrahovi teda podľa nich nemožno hovoriť. Vo štvrtok v ranných hodinách našli telo ženy v okrese Bratislava II. Stalo sa tak na rovnakom území, kde našli 11. novembra brutálne dobitú a podchladenú Violu Macákovú, ktorá pri prevoze do nemocnice zomrela.

„Dnes v ranných skorých hodinách na teritóriu Bratislavy II bolo nájdené telo ženy,“ uviedol Pavlík s tým, že na miesto prišli zdravotníci, ktorí sa snažili ženu resuscitovať, avšak neúspešne. Aj na základe stanoviska obhliadajúceho súdneho lekára krajská polícia potvrdila, že neexistuje súvislosť medzi štvrtkovou tragédiou a prípadom minulotýždňovej vraždy z 11. novembra.

Smrť Violy Macákovej podľa Maškaru vyšetrujú. „Boli vykonané desiatky procesných úkonov ako výsluchy, prehliadky, zaisťovacie úkony. Boli zaistené rôzne stopy,“ uviedol Maškara s tým, že do vyšetrovania zapojili aj znalcov.

Prosba k analytikom a kritikom

„Na prípade pracujú naozaj tí najskúsenejší kriminalisti, policajti, ktorí už majú dostatočnú prax s takýmito prípadmi,“ dodal na záver Maškara.

Krajská polícia prosí analytikov, ktorí sa k prípadu vyjadrujú, a takisto aj médiá, aby „vytvorili priestor ľuďom, ktorí na tomto prípade hneď od 11. novembra naozaj s najvyššou prioritou pracujú,“ zdôraznil Pavlík s tým, že vo vyšetrovacom tíme sa nachádzajú aj kriminalisti z okresu Bratislava II.

Podľa Pavlíka je krajská polícia podrobená kritike z dôvodu, že dostatočne nevaruje verejnosť, pričom kritici spomínajú aj pojmy ako sériová vražda. „Zaručujem vám, že žiadna paralela s týmto výrazom nenastala,“ vysvetlil na záver Pavlík.

Viac k témam: mŕtva žena
Zdroj: Webnoviny.sk – V Bratislave našli ďalšiu mŕtvu ženu, polícia o sériovom vrahovi neuvažuje © SITA Všetky práva vyhradené.