V Boroďanke je ešte asi viac obetí ako v Buči. Ukrajinci zverejnili údaje o ruských vojakoch, ktorí tam bojovali

Správy Svet

5.4.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská spravodajská služba na svojej oficiálnej stránke publikovala zoznam všetkých vojakov ruskej armády, ktorí v uplynulých týždňoch pôsobili v meste Buča neďaleko ukrajinskej metropoly Kyjev.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Rozviedka zverejnila mená, hodnosti, dátumy narodenia a čísla cestovných pasov Rusov slúžiacich v 64. motostreleckej brigáde, ktorá do 31. marca okupovala Buču.

„Všetci vojnoví zločinci budú súdení a stíhaní za zločiny proti civilnému obyvateľstvu Ukrajiny,“ uviedla spravodajská služba.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Množstvo civilných obetí v Buči neďaleko Kyjeva by dokonca mohlo prekonať i ďalšie predmestie ukrajinskej metropoly – Boroďanka. Referuje o tom web Kyiv Independent. „V skutočnosti je najhoršia situácia, čo sa týka mŕtvych, v Boroďanke. Myslím si, že o Boroďanke budeme hovoriť samostatne, bude o čom rozprávať,“ povedal generálny prokurátor.

Viac k témam: Obete, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – V Boroďanke je ešte asi viac obetí ako v Buči. Ukrajinci zverejnili údaje o ruských vojakoch, ktorí tam bojovali © SITA Všetky práva vyhradené.