V americkom supermarkete sa strieľalo, útočník zabil desať ľudí vrátane policajta (video)

Správy Svet

23.3.2021 (Webnoviny.sk) – Strelec, ktorý v americkom štáte Colorado zaútočil v rušnom supermarkete, zabil desať ľudí vrátane policajta. Útok v meste Boulder ukončilo zadržanie zraneného podozrivého v obchode King Soopers. Informuje o tom spravodajský portál BBC. Streľbu pritom svedkovia naživo streamovali na YouTube.

Incident sa začal v pondelok okolo 14:30 miestneho času (21:30 stredoeurópskeho času), keď podozrivý vošiel do supermarketu a spustil paľbu. Zhruba o 20 minút neskôr boulderské policajné oddelenie prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter oznámilo, že „v King Soopers na (ulici) Table Mesa je aktívny strelec“.

V ďalšom tweete, o približne dve hodiny neskôr, polícia opäť varovala ľudí, aby sa tejto oblasti vyhli a požiadala ich, aby na sociálnych médiách nezverejňovali žiadne „taktické informácie“, ktoré by mohli vidieť. Napriek tomu však svedkovia natočili a zverejnili viacero videí.

Šéfka boulderskej polície Maris Herold neskôr na tlačovej konferencii potvrdila, že podozrivý je vo väzbe a podstúpil ošetrenie v nemocnici. Medzi obeťami je podľa nej aj 51-ročný Eric Talley, ktorý od roku 2010 pracoval na boulderskom policajnom oddelení.

Viac k témam: streľba, supermarket, útok
Zdroj: Webnoviny.sk – V americkom supermarkete sa strieľalo, útočník zabil desať ľudí vrátane policajta (video) © SITA Všetky práva vyhradené.