Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity prechádza z ministerstva vnútra pod úrad vlády

Slovensko Správy

27.5.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity (USVRK) prechádza z Ministerstva vnútra SR pod Úrad vlády SR. Ako rezort vnútra informuje v tlačovej správe, úrad fungoval pod ministerstvom od roku 2012.

Za ten čas sa vo vedení vystriedali traja splnomocnenci. Peter Pollák pôsobil ako splnomocnenec v rokoch 2012 až 2016, Ábel Ravasz v období od roku 2016 do roku 2020. Aktuálne je šéfkou úradu Andrea Bučková.

Úrad rieši záležitosti Rómov

USVRK je poradným orgánom vlády pre problematiku rómskych komunít na Slovensku.

Plní úlohy zamerané na riešenie záležitostí rómskych komunít a vytvára systémové opatrenia na zlepšenie postavenia a ich integráciu do spoločnosti, osobitne v oblasti tvorby, realizácie a koordinácie efektívnejších politík a realizácie systémových opatrení, zameraných na prevenciu sociálneho vylúčenia rómskych komunít a podporu ich začleňovania do spoločnosti.

Silnejšie postavenie splnomocnenca

Podľa aktuálnej splnomocnenkyne má agenda úradu nadrezortný charakter a týka sa celej spoločnosti.

„Prechodom pod Úrad vlády SR očakávam, že sa posilní postavenie tejto funkcie v rámci ktorej svoju činnosť budem koordinovať s predsedom vlády SR,“ uviedla Andrea Bučková.

Viac k témam: splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity
Zdroj: Webnoviny.sk – Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity prechádza z ministerstva vnútra pod úrad vlády © SITA Všetky práva vyhradené.