Úpravu bežkárskych tratí museli pre teplé počasie prerušiť, niektoré trasy zlyžujete už len s problémami

Slovensko Správy

3.1.2022 (Webnoviny.sk) – Mimoriadne teplé a veterné počasie v posledných dňoch spôsobilo, že banskobystrický mestský podnik Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) aktuálne nedokáže strojovo upravovať žiadne bežkárske trate. Na sociálnej sieti o tom informuje mesto Banská Bystrica.

Trate na Šachtičkách boli v nedeľu s viacerými obmedzeniami zjazdné, bežky však už bolo potrebné aj prenášať.

„V Kremnických vrchoch sú zatiaľ stále zjazdné trate na Skalku a na Hostinec, podmienky sa však zhoršujú. Ratrakom ich upravovať pri tomto počasí nie je možné, nakoľko ťažký ratrak by tenkú vrstvu snehu a ľadu úplne rozbil. Kordícka zvážnica je ešte zjazdná. Tajovská zvážnica či štadión na Králikoch sú na bežkovanie už nevhodné. Trasa na Malom Šturci je s obmedzeniami zjazdná, počítať treba s viacerými ľadovými miestami a množstvom popadaných skál na trati,“ popisuje situáciu na trasách radnica.

„V druhej polovici tohto týždňa by sa podľa predpovede počasia malo síce ochladiť, bez poriadnej snehovej nádielky ale podmienky na bežkovanie nebudú priaznivé,“ uzatvára samospráva.

Viac k témam: bežkárske trate, bežkovanie, Oteplenie, Počasie
Zdroj: Webnoviny.sk – Úpravu bežkárskych tratí museli pre teplé počasie prerušiť, niektoré trasy zlyžujete už len s problémami © SITA Všetky práva vyhradené.